Äiti kävi eilen astuttamassa Oprah'n Jyväskylässä ja matkaan tarttui Riitalta pieni narttupentu, Evergrey's Nona. Nona on hyvin avoin, rohkea ja utelias pikku vintiö. Se on nätti ja sen naama on kuin sudella. Nona tuli heti toimeen Oppan, Nakin ja Akun kanssa. Huh, 5 koiraa on jo melko paljon. Ja Oppa saa toivottavasti toukokuun alussa pennut, sitten on vielä enemmän koiria. Mutta mikäs siinä, ihaniahan nämä otukset ovat. :)

Äiti kävi tänään Nonan ja Oppan kanssa touhuamassa aamulenkin. Hyvin meni, Oppa pitää Nonaa vähän niin kuin omana vauvanaan. Kävivät metsässä lumihangessa kävelemässä. Molemmat kantoivat omia keppejään ja juosta lönkyttelivät. Halkoliiterissäkin kävivät tutustumassa ja Nona oli innoissaan heti tutkimassa paikkoja.

Aku ja Nona söivät yhdessä rustoja täällä sisällä ja hyvin meni. Kumpikin piti huolen omasta rustostaan, eikä turhaan rähjäillyt toiselle.

Päiväunien aikaan (eli nyt, noh kello on jälkeen kaksitoista vasta mutta kuitenkin) Nona nukkuu ainoana koirana olohuoneessa, Aku on alakerrassa, Gita on makuuhuoneessa ja Oprah on Nakin kanssa koirahuoneessa. Hyvin tuo pentu näkyy rauhoittuvan nukkumaan, kun talo hiljenee. Tosin Aku kyllä vähän ääntelee tuolta alakerrasta, kun Oppalla on se juoksu...

Ensimmäinen yö Nonalla meni kuulemma kivasti. Se nukkui siihen asti kuin äitikin, eli puoli kahdeksaan, eikä yhtään yllätystä löytynyt lattialta. Äiti nukkui Nonan ja Oppan kanssa olohuoneen lattialla, Riku nukkui äidin makuuhuoneessa Akun kanssa, Gita yksinään koirahuoneessa ja minä Nakin kanssa omassa huoneessani kuten aina.

 

Nyt ei ole ollut kauheita pakkasia, mutta kun niitä oli, niin koirat eivät kyllä nostelleet pahemmin tassujaan. Sen verran tottuneita ovat jo näihin pakkasiin.

 

Mutta minäpä laittelen kuvia, jahka kerkiän.